22bet

PSG – Reims a Aston Villa – Tottenham

PSG – Reims: Každý tím bude skórovať – Áno

V nedeľu netradične hodinu po poludní odohrajú Parížania svoj ďalší ligový zápas, doma privítajú nevyspytateľnú Remeš. Tím z hlavného mesta nevyhral v posledných dvoch ligových zápasoch a jeho bodový náskok na čele ligy sa znížil. Prekvapí Reims v treťom kole obhajcu titulu?

Paríž si minulý piatok neporadil s Monakom (0:0), kde nevyhral už štvrtýkrát v lige od roku 2020. Malo však množstvo príležitostí na skórovanie, ale nedokázalo ich premeniť, takže jeho náskok na čele ligy sa po druhej remíze za sebou znížil na deväťbodový odstup od druhého Brestu. Tréner Luis Enrique však prikladal veľký význam utorňajšej odvete Ligy majstrov na pôde Realu Sociedad, ktorú PSG napokon dokázalo v Španielsku vyhrať 2:1 vďaka dvom dôležitým gólom Kyliana Mbappého a predovšetkým postúpiť do štvrťfinále milionárskej súťaže. Náročný program sa však pre tím z hlavného mesta nekončí – po nedeľňajšom ligovom zápase s Remešom sa Paríž už o tri dni neskôr stretne vo štvrťfinále Coupe de France s Nice, čo môže opäť ovplyvniť zloženie základnej zostavy.

Reims sa v poslednom ligovom kole stretlo s Lille, na ktoré si verilo po poslednom víťazstve vonku na pôde Le Havre (2:1). “Les Rouges et Blancs” však potopila hrubá chyba ich skúseného kapitána Yunisa Abdelhamida, ktorá bola vo vyrovnanom zápase rozhodujúcim momentom, a tak Remeš nevyhrala už štvrtý domáci zápas po sebe, tentoraz prehrala 0:1. Vonku je to však so zverencami Willa Stilla iné, keďže ich bilancia 5-2-5 je pred týmto kolom piata najlepšia v celej lige – z tohto pohľadu sa najcennejšími víťazstvami z ihrísk súperov zdajú byť tie proti Monaku (3:1) a Lille (2:1). Dočkáme sa tu ďalšieho prekvapenia?

Pre Reims bude nesmierne dôležité, ako k zápasu pristúpia, keďže tím trénera Stilla má niekoľko tvárí. Jednou z nich je, že otvoria hru a budú chcieť hrať s favoritom férovo, a druhou, že budú zalezlí a čakať na chybu. Tak či onak, myslím si, že hostia majú veľkú šancu skórovať aspoň raz z brejku alebo možno zo štandardky, keďže štart skúsených parížskych stopérov Marquinhosa a Danila Pereiru nie je úplne istý. Zároveň PSG doma skórovalo už v šiestich ligových zápasoch po sebe, keď samozrejme zároveň aj skórovalo. Toho by sme sa mohli dočkať aj v nedeľu.

Aston Villa – Tottenham: Počet gólov – minúta: 46-60

Aston Villa zaznamenala tretie víťazstvo v rade napriek tomu, že v minulom kole stratila dvojgólový náskok, porazila Luton 3:2 a na štvrtom mieste má päťbodový náskok pred svojím najbližším prenasledovateľom Tottenhamom. spurs naposledy porazili Crystal Palace 3:1 a so zápasom k dobru sa budú snažiť dostať Villu pod tlak víťazstvom.

Keďže Aston Villa v tejto sezóne doma porazila Manchester City aj Arsenal, môžeme pokojne povedať, že ju teraz čaká pravdepodobne najdôležitejší zápas vo Villa Parku v celej sezóne. V prípade víťazstva zvýšia svoj náskok na piatom mieste a urobia veľký krok smerom k Lige majstrov. A zverenci Unaie Emeryho si budú veriť – v tejto sezóne strelili už 56 gólov, čo je najviac v jednej sezóne PL od sezóny 2007/08, keď strelili celkovo 71 gólov.

Tottenham naposledy dokázal, že sa nevzdáva ľahko, a vyhral piaty zápas sezóny proti Palace, v ktorom skóroval ako prvý. V tomto zápase strelil svoj prvý gól v novom pôsobisku Timo Werner, ktorý by mohol byť pre hostí zaujímavým prínosom. V piatich zápasoch vonku v PL sa im podarilo skórovať aspoň dvakrát, ale posledné tri zápasy ešte nevyhrali (0-2-1).

Tottenham sa môže pochváliť najlepšou bilanciou v lige, pokiaľ ide o prvých 15 minút druhého polčasu, keď strelil 12 gólov a inkasoval len tri. Na druhej strane Aston Villa toto obdobie vôbec nezvláda, o čom svedčí aj skóre 6:12.